recept kwarktaart maken.
deze soort taart maken we altijd op en verjaardag heerlijk!!
en snel gemaakt!!
- 12 blaadjes witte gelatine
- 200 gram mariabiscuits
- 100 gram roomboter
- 500 gram aardbeien
- 1 perssinaasappel
- 500 gram kwark
- 200 gram witte basterdsuiker
- 250 mililiter slagroom
- 4 eetlepels aardbeienjam
- 0,5 eetlepel boter om in te vetten
Laat de gelatine in een kom met koud water 5 minuten weken. Verkruimel de biscuits met de deegroller en doe het in een kom. Laat de boter in een pannetje smelten. Meng de gesmolten boter met 2 eetlepels water door de koekkruimels. Vet de springvorm met een doorsnede van 24 cm in. Verdeel de koekkruimels over de bodem van een springvorm en druk het goed aan. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de 300 gram aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm het zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en los het van het vuur af op in het sinaasappelsap. Laat het mengsel even afkoelen. Roer in een kom de kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer het luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de kwaktaart in 3 uur in de ijskast opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik ze op de taart. Verwarm in een pannetje de jam met 1 eetlepel water. Strijk het jammengsel over de aardbeien en taart.
en klaar is je taart geniet er maar lekker van voral op en verjaardag is het erg lekker!!